Som Fractal, una productora audiovisual independent establerta a Barcelona. Nascuda a principis del 2015 com a projecte de graduats en Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, actualment desenvolupem produccions pròpies i per a clients en els àmbits de la ficció, el documental i els vídeos corporatius amb impacte social.
El manifest Fractal
Impacte social. Compartim històries compromeses amb la societat: l’audiovisual és una eina de transformació. Anem més enllà de la crítica per construir des d’un nou punt de vista. Les nostres produccions s’avancen al canvi que volem veure en el món.
Disrupció. Allò que ens incomoda ens fa qüestionar-nos les coses. Ens interessen els audiovisuals que sacsegen consciències: a través dels relats, a través de la seva estètica. Volem anar a contracorrent.
Profunditat. Per canviar el món l’hem d’interpretar bé. Hem d’anar al fons de les coses i entendre el seu perquè.
Sensibilitat. Tenim cura dels projectes i de les persones que els fan. Ens donem temps, ens escoltem i treballem posant sempre l’equip per davant. Els detalls són importants: ens adaptem a la singularitat. L’audiovisual ha de ser una forma de vida sostenible.
Coherència. No ens conformem amb canviar el món. Volem canviar la manera com es canvia. No hi ha impacte social sense sensibilitat; no hi ha disrupció sense profunditat. Treballem des del compromís amb el nostre entorn, buscant la coherència entre el contingut, la seva forma i el camí per arribar-hi.
Fractals. estructures geomètriques interconnectades en un mateix patró infinit.
Una petita unitat, aparentment simple, té un impacte que es replica eternament i defineix el canvi en el seu entorn.
Així entenem el cinema: la forma com filmem pot transformar el món. Creiem en el poder de les formes fractals.
L’equip
Marc Guanyabens
Productor. Al llarg de la meva trajectòria he produït diversos curtmetratges i documentals amb bon recorregut internacional. D’entre ells, L’estrany (Oriol Guanyabens, 2020), estrenat a la Seminci i nominat als XVI Premis Gaudí i The Real Truth About the Fight (Andrea Slavicek, 2023), una coproducció catalano-croata estrenada a la Sémaine de la Critique del Festival de Cannes.
Compagino la meva tasca com a productor executiu amb la de professor associat a la Universitat Pompeu Fabra.
ITSASO ARIZKUREN ASTRAIN
Realitzadora audiovisual, fotògrafa i docent.
Vaig estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i Fotografia a Grisart Escola Internacional de Fotografia. Combino la meva activitat com a realitzadora i fotògrafa amb la docència de fotografia i audiovisual a vàries escoles de Barcelona.
Crec en el poder de la imatge com a eina per comunicar, generar nous significats i entendre el món.
Borja Barrera Allué
Sonidista i productor.
Acabant Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra vaig descobrir el poder del so i vaig voler descobrir-lo a la EICTV, a Cuba.
Després de coproduïr el documental Classe valenta (Nominat al X Premis Gaudí), he contribuït al so de projectes de ficció, documental, televisió i videomapping.
Víctor Alonso-Berbel
Guionista i director entre Madrid i Barcelona, Màster en Direcció Cinematogràfica de la University of Southern California i professor de dramatúrgia i guió a la Universitat Pompeu Fabra.
Classe valenta (2016) va ser el meu primer llargmetratge documental, i Perfectly Natural (2019) va ser el meu primer curtmetratge de ficció, premiat pel Directors Guild of America. Actualment escric sèries de ficció per a The Mediapro Studio, així com El límite del mal, el meu primer llargmetratge de ficció, de la mà de les productores Belén Atienza i Sandra Hermida. He coescrit les pròximes estrenes Ciudad sin sueño, de Guillermo García López (2025), i Haiku Driver, de Pedro Collantes (2026).